8 Novembra, 2021

EPCG donirala audiometar Domu zdravlja Budva

Izvršni direktor EPCG, Nikola Rovčanin, posjetio je danas JZU Dom zdravlja Budva, gdje je razgovarao sa direktoricom ove ustanove, Anđelom Milić, i njenim zamjenikom, Nikolom Božovićem. Sastanku je prisustvovao i doktor Marko Mitrović, spec.medicine rada.

Rovčanin je, tom prilikom, u ime naše kompanije Domu zdravlja Budva uručio donaciju vrijednu 4.356 EUR. Riječ je o audiometru, čije dobavljanje će, prema riječima direktorice Milić, zacijelo pospješiti efikasnost rada ljekara, specijalista za ORL i medicine rada, kako u pogledu dijagnostifikovanja zdravstvenih problema, tako i na polju adekvatnog liječenja pacijenata.

Izražavajući zahvalnost donatoru, gospođa Milić je naglasila da veoma uvažava činjenicu da EPCG kontinuirano ispoljava društvenu odgovornost, pomažući zajednici unutar koje djeluje, s posebnim osvrtom na zdravstvo, koje u svakom društvu predstavlja temelj funkcionalnog razvoja.

„Oštećenje sluha se javlja i kod mlađih i kod starijih osoba. Normalno je da tokom godina sluh slabi jer slušne ćelije u unutrašnjem uvu polako odumiru i sluh godinama postaje sve slabiji i gubi se. U tom smislu, veoma nam je značajna spremnost EPCG da izađe u susret našoj želji da što kvalitetnije odgovorimo na potrebe pacijenata”, istakla je Milić.

Rovčanin je, s druge strane, podvukao da će se EPCG i u vremenu koje je pred nama nastaviti da pomaže sve one subjekte čiji je rad usmjeren ka dobrobiti cijelog društva.

„Svrha postojanja naše kompanije je, razumije se, u proizvodnji električne energije i, s tim u vezi, održavanju elektroenergetske i ekonomske stabilnosti Crne Gore. Smatramo, takođe, da nas činjenica da stvaramo višak vrijednosti u okviru naše države obavezuje da i poslovanje učinimo društveno odgovornim, tako što ćemo, između ostalog, iskazivati spremnost da pomažemo činioce čiji je rad od naročitog interesa za zajednicu. Zdravstvo je, bez ikakve sumnje, ključni faktor za stabilnost naše zemlje, tako da je neupitna naša odlučnost da i ubuduće podstičemo modernizovanje svakog društveno relevantnog segmenta u Crnoj Gori“, zaključio je Rovčanin.