11 Juna, 2024

Tribina dr Ranka Rajovića sjutra u Budvi

Sekretarijat za društvene djelatnosti Opštine Budva organizuje tribinu NTC sistem učenja namijenjenu roditeljima djece predškolskog i školskog uzrasta i zainteresovanim građanima, koja će biti održana u Akademiji znanja sjutra, 12. juna u 19 sati.

Govoriće licencirani predavač Edukativnog centra NTC Novi Sad, dr Ranko Rajović koji je kreirao sistem učenja na teorijskim osnovama neurologije, neuropsihologije, a posebno pedagoških nauka.

NTC predstavlja novi pristup učenju u kome dominiraju interakcija, aktivnosti razmišlјanja deteta i njegov uspješan razvoj. Ovaj sistem učenja pokazao se kao vrlo dobar, primjenljiv u porodici, predškolskim ustanovama i osnovnim školama.

NTC sistem učenja je program aktivnosti koji je osmišljen za podsticanje razvoja motoričkih i kognitivnih sposobnosti i socijalnih vještina kod djece predškolskog i školskog uzrasta, koncipiran tako da daje niz smjernica kako roditeljima, tako i vaspitno-obrazovnim radnicima, koji ga mogu primjenjivati u svakodnevnom radu i tako inovirati postojeći vaspitno-obrazovni rad. Samo pravilnom primjenom programa, učitelji i roditelji mogu mnogo da doprinesu razvoju potencijala djeteta.

Ulaz na tribinu je besplatan.